Kompenzačný program pre suchú pokožku: Príčiny a liečenie krásneho a zdravého vzhľadu

Keď sa človek sťažuje na suchú kožu, to znamená, že pokožka je dehydratovaná a stratila potrebnú vlhkosť. Suchá pokožka môže byť pre človeka veľmi nepohodlná, pretože je preniknutá malými trhlinkami, pálením a svrbením. Preto je veľmi dôležité naučiť sa, ako správne starostlivo o suchú pokožku, a aké prostriedky používať. Suchá pokožka môže mať mnoho rôznych príčin. Preto je veľmi dôležité vybrať si vhodné prostriedky na odstránenie tohto problému.

Čo je to suchá pokožka a aké sú jej príčiny?

Suchá pokožka (_xeroderma_) je častou kožnou chorobou, ktorá sa prejavuje trhlinami, sčervenaním, šupinatou alebo šupinatou vrstvou. Spôsobuje, že koža je pružnejšia, suchšia a menej elastická. Môže byť spôsobená mnohými rôznymi príčinami – vekom, podmienkami prostredia a dedičnou predispozíciou. Často je suchá pokožka spôsobená vonkajšími faktormi, ako je nadmerné množstvo prírodných UV lúčov (_ultravioletu_), veterného počasia, suchého prostredia, cestovania, bazénov prehriatia alebo suchého vzduchu z vykurovacieho systému. Môže tiež znamenať, že sa v tele nedostatok vitamínov

.

Ako budem špeciálnu starostlivosť o suchú pokožku?

Jedným zo spôsobov liečenia a prevencie sucha kože je vyhnúť sa klimatizácii. Môžete tiež použiť techniky, ako napríklad nositie rukavíc, používať hydratačné prostriedky, zabudnúť na prírodné UV lúče, nositie látkových uterákov, používať kvalitnú starostlivosť o pokožku a rovnako aj používať kozmetické produkty, ktoré sú vyvinuté na narovnanie sucha kože. Kreatívny kúpeľ s voňavými prisadami a mydlami je tiež veľmi univerzálny spôsob pre suchú pokožku starostlivosti. Ak podstúpite častejšie kúpanie, špeciálne s penou alebo ďalšími prísadami pre hydratáciu pokožky, dávať pozor, aby ste meniť teplotu schádzajúce vody pri každom sprchovaní (od tepla k chladnejším).

Čo môžu robiť s obohatením našej každodennej stravy?

Jednou z techník na obohatenie našej stravy na liečenie sucha kože je pridávanie ďalších omega-3 mastné kyseliny prísad do našej stravy. Omega-3 mastné kyseliny podporujú hydratáciu a zdravú pokožku. Sú k dispozícii vo vysokej koncentrácii v nasledovných potravinách: slnečnicový olej, konopné semienko, chia semiačka, losos, chobotnice a tučné ryby. Je dôležité sa uistiť, že vaša strava bude mať aj dostatok vitamínu E, A a K, ako aj ďalšie vitamíny, stopové prvky a minerály, ktoré sú nevyhnutné pre zdravú pokožku. Okrem toho, bylinkové čaje a ich prísady môžu mať tiež pozitívny vplyv na hydratáciu pokožky. Je dôležité, aby ste každý deň konzumovali dostatočné množstvo tekutín a uprednostňovali čerstvo pripravené potraviny pred dedenými potravinami s vysokým obsahom soli a cukru. Majte vždy na pamäti, že by ste mali piť aspoň 8 pohárov vody denne.

Aké kozmetické produkty používať pre hydratáciu pokožky?

Kozmetické produkty pre starostlivosť o pokožku sú veľmi dôležité pre zabezpečenie hydratáciu pokožky. Existuje mnoho produktov, ktoré sú vhodné pre suchú pokožku, ako napríklad gély, krémy, oleje a masť. Je vždy dôležité používať produkty s ľahkou textúrou a konzistenciou, ktoré sú určené pre suchú pokožku. Gély sú často používané na dosiahnutie hĺbkovej hydratácie. Sú ideálnymi produktmi pre starostlivosť o pokožku, pretože prenikajú do hlbších vrstiev pokožky a udržujú ju hydratovanú. Oleje, masťe a krémy sú vhodnejšie pre lepšiu hydratácií a zvláčnenie matnej pokožky. Taktiež pomáhajú obnoviť elasticitu pokožky. Pre strednú hydratáciu je možné použiť pleťové ošetrenia, ako sú mlieka a tonery. Ideálne je, ak sa na vybraný produkt pozriete pozorne a detailne, aby ste si boli istí, ako prísady ovplyvňujú váš typ pokožky.

Čo môžete urobiť navyše pre zabezpe